En liten presentation av mina fritidsintressen.

Denna sida uppdaterades senast 2010, så den är lite inaktuell

Datorerna

Många skulle nog säga att jag sitter lite för mycket framför datorn. Eller datorerna egentligen. Det räcker ju inte med en.

bild

Mitt senaste tillskott är en Packard Bell Imedia 5240NC desktop med Windows 7 som står uppe i arbetsrummet. Inte någon toppmaskin, men jag hoppas att den ska kunna hänga med i några år utan att kännas seg.

Jag försökte först blåsa liv i min gamla slitna laptop på alla möjliga sätt. Men till sist så tröttnade jag. Därför begav jag mig till Netonnet, där jag hittade den här burken.

Bilden avslöjar tyvärr fingeravtrycken på skärmen.

bild

Den lilla maskinen som står på bänken i vardagsrummet är en Asrock ION330-BD media-PC med Windows 7.

Här kör jag Windows Media Center. Ett TV-kort förser mig med marksänd TV och mitt musikbibliotek som ligger på filservern är lättåtkomligt.

Sen jag skaffade mig min Asrock så har jag börjat tillbringa betydligt mer tid i vardagsrummet än vad jag brukade göra tidigare. Däremot så har tiden som jag tillbringar i arbetsrummet minskat.

bild

I ett förråd står det två maskiner undanstoppade. Till vänster står min nuvarande NAS, som jag köpte i somras och använder som filserver och prinserver. Det är en D-Link DNS-323 med 2 X 1 TB hårddisk i Raid 1. Under skrivaren finns den gamla laptopen som det numera snurrar en Apache webserver i. Operativet är Ubuntu.

I början på 2010 bytte jag ut den gamla NAS:en, som då hade blivit nedgraderad till webserver, men som tyvärr var alltför slö för att klara ens det jobbet. Laptopen gör jobbet mycket bättre.

Träningen

Att träna är en annan sak som jag lägger ner mycket tid på.

Normalt veckoschema:

Måndag 17:30 - 18:15 Crossfit
Tisdag 18:00 - 18:30 Core
Tisdag 18:30 - 19:30 Aerobics
Onsdag 18:00 - 19:00 Bodypump
Torsdag 18:00 - 19:00 Box
Lördag 9:30 - 10:30 Aerobics

Givetvis så förekommer det avvikelser. Ibland blir det minder träning än normalt, ibland blir det mer.

Trädgården

Att gå omkring i min lilla trädgård och skrota är något av det mest avkopplande som man kan göra.

Favoriten var min stora klätterros. När jag flyttade in bestod den av några taniga grenar. Höstem 2009 hade den nått en höjd av 435 cm!

Vintern 2009 - 2010 dog den tyvärr. Jag har 2010 ersatt den med en ny klätterros, men den har ännu inte satt igång att växa ordentligt.

Jag har lagt några bilder på bildsidan.

Bilder från trädgården 2009

Bilder från trädgården 2010