Bilder

Trädgården - 2020

[upp]


Första februari - 15 mars
Tio grader varmt och solsken. Temperaturen är nästan normal denna konstiga vinter, men solen har vi inte varit bortskämda med att se. Gräsmattan är nästan sommargrön, lökarna skjuter redan stora blad och rosorna är på väg att börja växa igen. Underligt är det!

28 mars - tredje april
Våren kom tidigt i år, men kalla nätter har gjort att den saktat in lite grand. Inte så konstigt kanske. Trots det så är tulpanen två veckor tidigare än i fjol!

Om mina tankar från i höstas...
Det har hunnit bli 7 april 2020 och jag tittar tillbaka på mina tankar från i höstas, som jag skrev om på förra årets bildsida.
  • Klematisen Hedvig E har jag flyttat till platsen mellan vinrankan och den rosa pionen, precis som jag tänkte mig i fjol.
  • Grannen slängde för ett par veckor sen upp ett vindskydd i tomtgränsen och jag flyttade de storblomiga klematiserna dit istället för att flytta dem till hörnet vid kryddlandet. Den ena är det dock tveksamt om den överlever. Vi får se.
  • Vinrankan har svällande knoppar, men det dröjer ett par månader till innan den behöver bindas upp. Alltså har inget gjorts än, men planerna de finns kvar.
  • Blåregnet har fått en pinne till under altantaket, till att börja med. Knopparna börjar svälla på den med, men det tar ett tag till innan den börjar dra iväg, så det är ingen brådska.
  • White New Dawn fick en tripod, av liknande slag som Mozart och Astrid Lindgren har sen tidigare, som klätterstöd. Lite enklare konstruktion än vad jag tänkte i höstas men än sen då...


April
Resten av april.

Maj
Större delen av maj var kall. Kallare än april, faktiskt. Vindruvan mådde dåligt. Körsbäret blommade ymnigt men de flesta blommorna föll till marken så det blir nog ingen stor skörd. T o m flera av rosornas blad torkade.
Jordgubbarna slog ut mer än en vecka senare och fotbladet knappt en vecka senare än i fjol.
Men till sist kom värmen!
2015 planterade jag mitt blåregn. Varje år sen dess har jag förgäves spanat efter blomknoppar. Men i år, efter att som vanligt spanat varje dag i maj så var de plötsligt där! Jag räknade till mer än ett dussin knoppar! Det kommer att bli fantastiskt!

Juni
Juni inleds med högsommarvärme för ett par dagar! Följer blåregnets utveckling!

Juli


Augusti


Då september möter oktober